Verhoging syndicale premie

In 2017 onderhandelden we voor de bewaking een verhoging van de syndicale premie van 135 euro naar 145 euro. Met een syndicale premie (of vakbondspremie) worden je kosten om lid te zijn van het ACV gedeeltelijk terugbetaald. Omdat de wet nog niet aangepast was, konden we in december 2017 maar een syndicale premie van 135 euro uitbetalen.
Zoals elk jaar werd de syndicale premie samen met de buitengewone vakantietoelage uitbetaald. De wet is nu aangepast zodat deze verhoging doorgevoerd kan worden. Wij kunnen dus 10 euro bijbetalen voor de syndicale premie 2017. Opgelet: heb je niet heel het jaar gewerkt, dan is dit een pro ratabedrag. Deze storting zal eerstdaags plaatsvinden. De buitengewone vakantietoelage en de syndicale premie 2018 zullen zoals elk jaar in de maand december uitbetaald worden. Begin december zal je hiervoor een attest ontvangen van het Sociaal Fonds.
Alvast bedankt voor je vertrouwen in het ACV. Heb je vragen? Dan kan je contact opnemen met een van onze afdelingen. De contactgegevens vind je hier.