Werkloosheid

Hier vind je als ACV-vakbondsafgevaardigde een overzicht van de folders en brochures over werkloosheid. Het ACV laat je immers niet aan je lot over. Vakbondsafgevaardigden worden door de vakbond begeleid. Bijvoorbeeld middels gedegen vormingssessies. Correcte informatie is ook belangrijk. Hieronder een aantal publicaties die je vakbondswerk helpt ondersteunen.

Raadpleeg uw werkloosheidsdossier online

   
Je kan je werkloosheidsdossier bij het ACV ook online raadplegen. Wil je weten of je uitkering als gestort is? Of wat de stand van zaken is in jouw dossier? Heb je een fiscaal attest of een bewijs van betaling nodig? 
Je moet hiervoor niet naar het ACV-dienstencentrum. Met je elektronische identiteitskaart eID en een kaartlezer kan het van thuis uit. 
Lees de folder voor meer uitleg. 

Stempel nu online

Volledig werkloos? Vervang je eC3 door online te stempelen met je elektronische identiteitskaart eID en een kaartlezer. Lekker makkelijk, veilig en snel,van thuis uit. Lees de folder voor meer uitleg.

Infofiches werkloosheid RVA-ACV

In samenwerking met de RVA geeft de vakbond ‘informatiedocumenten’ over je werkloosheidsstatuut uit.
Er zijn voor werkloze buitenlandse werknemers ook informatiedocumenten in vreemde talen beschikbaar.
  • Bestellen
  • Je kan de verschillende fiches hieronder bekijken:

Download of doorblader de infofiches
(geldig vanaf 1 oktober 2018)

Algemeen:
Uitkeringen en vrijstellingen:
Uitkeringen en SWT (het vroegere brugpensioen): 
Uitkeringen en tewerkstelling:
Uitkeringen en vakantie:

Mik op een job

   
De ACV-bijblijfwerking helpt je bij het solliciteren. In deze brochure vind je handige tips van de ACV-bijblijfconsulenten, die je ook kan contacteren voor loopbaanadvies.

PWA krant (plaatselijk werkgelegenheids-agentschap)

   
De ACV-werkzoekendenwerking verdedigt de belangen van de werklozen. In deze krant lees je meer over het Plaatselijk Werkgelegenheids-Agentschap en de voorgenomen omslag naar Wijkwerken.