Uitzendarbeid

Hier vind je als ACV-vakbondsafgevaardigde een overzicht van de folders en brochures over uitzendarbeid. Het ACV laat je immers niet aan je lot over. Vakbondsafgevaardigden worden door de vakbond begeleid. Bijvoorbeeld middels gedegen vormingssessies. Correcte informatie is ook belangrijk. Hieronder een aantal publicaties die je vakbondswerk helpt ondersteunen.

Gids voor uitzendkrachten - 20 vragen en antwoorden

   
In 20 bondige vragen en antwoorden geeft deze ACV-brochure antwoord op de meest voorkomende vragen die je als uitzendkracht hebt. Denk aan de inschrijving, arbeidsovereenkomst, arbeidsduur, loon, premies, ziekte, vakantiegeld, verplaatsingskosten en sociale zekerheid. De brochure informeert je ook over de rechten en plichten bij een interim en over het recht op een eindejaars- en syndicale premie. Editie 2017.

Uitzendarbeid in je onderneming?


Wat kan de ACV-afgevaardigde in de onderneming doen voor uitzendkrachten? Wanneer krijgt de onderneming groen licht van de vakbondsafvaardiging voor het inzetten van uitzendkrachten? Antwoorden op deze en andere vragen over uitzendarbeid in de onderneming, vindt de vakbondsafgevaardigde in deze publicatie.

Uitzendarbeid - versie 2010

    
Deze uitvoerige brochure is een gids voor vakbondsafgevaardigden, leden van ondernemingsraden en leden van comités voor preventie en bescherming op het werk die in hun onderneming regelmatig worden geconfronteerd met uitzendkrachten. Let op. Versie 2010. Deze brochure wordt niet meer geactualiseerd.