Diversiteit

Het ACV ijvert voor gelijke kansen en gelijke rechten voor iedereen op de werkvloer. Man, vrouw, Belg, niet-Belg, mindervalide, oude en jonge werknemers. Daarom heeft het ACV al jarenlang een diversiteitswerking. Vanuit deze werking werden al veel publicaties gemaakt om diversiteit in je onderneming aan te pakken. Je vindt ze hieronder.

Loopbaan- en diversiteitsplannen


In deze brochure vind je info over het wettelijk kader van diversiteitsplannen, aangevuld met praktijkgerichte tips en syndicale aandachtspunten. Handig voor militanten die willen sleutelen aan het personeelsbeleid van hun onderneming.

Discriminatie op de werkvloer

   
ACV heeft een infopunt discriminatie.
Deze brochure vormt een handleiding voor militanten die in hun bedrijf met discriminatie worden geconfronteerd. Wat is discriminatie, hoe ga je er syndicaal mee om, hoe een klacht indienen.

Voluit voor solidariteit! Diversiteit!

Deze folder stelt kort en bondig de ACV-diversiteitswerking voor en roept op mee te werken aan een diversiteitsbeleid in de onderneming.

Voluit voor diversiteit - een stappenplan


In deze brochure wordt een stappenplan geschetst dat je kan gebruiken binnen je vakbondswerking. Zo kan je binnen je onderneming op een gestructureerde manier werken aan diversiteit.

Ramadan op de werkvloer

 
Als er in de onderneming werknemers zijn met een islamitische geloofsovertuiging, dan moet je een antwoord formuleren op de praktische gevolgen van de vastenperiode ramadan. Deze folder informeert over de ramadan en inspireert door vakbondsafgevaardigden uit verschillende bedrijven aan het woord te laten.

Voor meer rechten en gelijke kansen op de werkvloer

  
Deze folder richt zich tot allochtone werknemers en wijst hen op de ACV-dienstverlening.

Averechts omgaan met racisme

 
Wat moet je doen bij een vermoeden van racisme op de werkvloer? Hoe ga je om met racistische uitspraken en daden? Deze brochure brengt raad.
 

Terug aan het werk na langdurige ziekte of arbeidsongeval


 
De vakbond als opstap naar re-integratie en jobbehoud.
Als militant kan je een rol spelen om te voorkomen dat mensen met gezondheidsproblemen definitief uitstromen. Op zoek naar ideeën en alternatieven om hen in jouw onderneming syndicaal bij te staan?  

Jukebox Golden Oldies en Hippe Hits voor een leeftijdsbewust personeelsbeleid

  
Als we willen dat iedereen langer aan de slag blijft en gezond, gemotiveerd, productief en duurzaam inzetbaar is, dan is een leeftijdsbewust personeelsbeleid een noodzaak. Ben je op zoek naar inspiratie rond langer werken, raadpleeg dan de publicatie 'Jukebox. Golden Oldies en Hippe Hits voor een leeftijdsbewust personeelsbeleid'.