Tien redenen om lid te worden

Leden van ACV Sporta kunnen rekenen op onze uitstekende dienstverlening en een professionele belangenbehartiging. We kunnen dan ook een mooi lijstje voorleggen met baanbrekend werk in het voordeel van iedere sporter.
  1. Sporta werkt voortdurend aan een beter sociaal statuut voor iedere sporter. Niet alleen voor profs, maar ook voor amateursporters.
  2. Sporta doet er alles aan om de individuele klachten van de leden op te lossen. We doen hiervoor beroep op bekwame juristen, sportartsen, professoren en instellingen die vakkundig met sport bezig zijn.
  3. Sporta informeert je. Je kan terecht op informatiebijeenkomsten of je vindt antwoorden in Sporta-flash, het tijdschrift van ACV Sporta.
  4. Sporta zorgt voor juridische bijstand bij een conflict. In sommige gevallen is dit zelfs volledig gratis.
  5. Sporta zorgt voor begeleiding bij belangrijke sportcontracten.
  6. Sporta speelde een belangrijke rol bij het tot stand komen van het decreet over het statuut van de niet-professionele sporter.
  7. Sporta ligt mee aan de basis van het licentiesysteem in heel wat sporttakken. Dit systeem zorgt ervoor dat clubs gezond en spelers klachtenvrij blijven.
  8. Sporta speelt een belangrijke rol in de werking van het paritair comité voor de sport. Hier worden de belangen van sporters besproken.
  9. Sporta bereikte met de Voetbalbond en de Profliga een cao (collectieve arbeidsovereenkomst) voor professionele voetballers.
  10. Sporta werkt samen met de VDAB en de Vlaamse Wielerschool aan cursussen voor jonge werkloze wielrenners.