voetballers
Al te vaak hebben topsporters het na hun carrière moeilijk om een geschikte job te vinden. Nochtans bestaat hier professionele begeleiding voor: loopbaanbegeleiding voor (ex-)topsporters. Zo kunnen sporters onder contract begeleiding krijgen met behulp van de loopbaancheque en sporters die hier geen recht op hebben, kunnen terecht bij Vzw Vokans voor individuele begeleiding.
Lees meer
Special olympics
OKT 9

Sporta steunt Special Olympics

De vakbond voor sporters, Sporta, ondersteunt de Special Olympics European Summer Games. ACV Voeding en Diensten – de centrale waartoe Sporta behoort - sponsort 6 Belgische atleten in zes verschillende disciplines: badminton, atletiek, basketbal, voetbal, judo en gymnastiek. Ze nemen allen deel aan het toernooi voor sporters met een verstandelijke handicap. De Special Olympics vinden plaats in Antwerpen van 9 tot 20 september.
artikel verbrekingsvergoeding
Het arbeidshof in Hasselt nam gisteren een opvallende beslissing over de verbrekingsvergoeding van betaalde sporters. In de zaak van gewezen Racing Genk-speler Mohamed Dahmane, werd geoordeeld dat de verbrekingsvergoeding van sporters niet langer begrensd moet worden op 36 maanden, maar op 12 maanden.
 
Lees meer
Alles bekijken
Huis - sleutels
ACV-SPORTA
Onder den Toren 4a
2800 Mechelen
Tel: 02/500.28.30
Fax: 02/500.28.39
sporta@acv-csc.be