voetballers
Al te vaak hebben topsporters het na hun carrière moeilijk om een geschikte job te vinden. Nochtans bestaat er een nieuw systeem die hen daarin begeleidt: de loopbaancheque. Dit systeem van individuele loopbaanbegeleiding kent een groot succes binnen de reguliere arbeidsmarkt, maar is nog niet gekend in de sportwereld. Daar willen Sport Vlaanderen (BLOSO) en ACV Sporta verandering in brengen. Op 30 januari geven ze het officiële startschot voor de loopbaancheques voor sporters.
Lees meer
Special olympics
OKT 9

Sporta steunt Special Olympics

De vakbond voor sporters, Sporta, ondersteunt de Special Olympics European Summer Games. ACV Voeding en Diensten – de centrale waartoe Sporta behoort - sponsort 6 Belgische atleten in zes verschillende disciplines: badminton, atletiek, basketbal, voetbal, judo en gymnastiek. Ze nemen allen deel aan het toernooi voor sporters met een verstandelijke handicap. De Special Olympics vinden plaats in Antwerpen van 9 tot 20 september.
artikel verbrekingsvergoeding
Het arbeidshof in Hasselt nam gisteren een opvallende beslissing over de verbrekingsvergoeding van betaalde sporters. In de zaak van gewezen Racing Genk-speler Mohamed Dahmane, werd geoordeeld dat de verbrekingsvergoeding van sporters niet langer begrensd moet worden op 36 maanden, maar op 12 maanden.
 
Lees meer
Alles bekijken
Huis - sleutels
ACV-SPORTA
Onder den Toren 4a
2800 Mechelen
Tel: 02/500.28.30
Fax: 02/500.28.39
sporta@acv-csc.be