Actualiteit

Logo campagne cleane kleren
Het shirt van de Nationale voetbalploeg kost 85 EUR. Slechts 0,60 EUR komt terecht bij de arbeidsters die de shirts maken. Cleane Kleren wil sporters, Clubs, consumenten bewust maken van cleane sportkledij. ACV SPORTA gaat langs bij zoveel mogelijk sporters om hun handtekening te plaatsen. Onderteken net als Philippe Gilbert, Thomas Buffel, de Red Flames, de Yellow Tigers en zoveel andere sporters de petitie op www.cleanekleren.be.
Lees meer
No to racism
Voor aanvang van de wedstrijd Standard – Eupen van 30 januari 2018 ijverden de spelers van beide ploegen om racisme uit de stadions te bannen onder de noemer #antiracisme en “fairplay4all. Deze spontane actie kwam er naar aanleiding van de racistische verwijten die speler Uche Agbo van Standard te horen kreeg na zijn rode kaart in de match op KV Kortrijk. ACV SPORTA kreeg hierover zelf een aantal reacties en sluit zich aan bij de duidelijke boodschap die de spelers uitdragen.
Lees meer
Pierre Francois Pro League
ACV SPORTA sluit met de Pro League nieuwe cao’s voor voetbalspelers en –trainers voor de volgende 2 seizoenen. Er komt een betere bescherming en een verhoging van de bedragen in het kader van de arbeidsongeschiktheid van spelers. Spelers zullen ook sneller hun contract kunnen opzeggen en aansluitend van club kunnen veranderen bij staking van betaling door de club-werkgever. Er komt tevens een meer gestructureerd overleg met de Pro League aangaande wijzigingen in de transferreglementering. Tot slot wordt het ook mogelijk gemaakt om vanaf 15 jaar een deeltijds profcontract te ondertekenen.
Lees meer
voetballers
Al te vaak hebben topsporters het na hun carrière moeilijk om een geschikte job te vinden. Nochtans bestaat hier professionele begeleiding voor: loopbaanbegeleiding voor (ex-)topsporters. Zo kunnen sporters onder contract begeleiding krijgen met behulp van de loopbaancheque en sporters die hier geen recht op hebben, kunnen terecht bij Vzw Vokans voor individuele begeleiding.
Lees meer
Special olympics
OKT 9

Sporta steunt Special Olympics

De vakbond voor sporters, Sporta, ondersteunt de Special Olympics European Summer Games. ACV Voeding en Diensten – de centrale waartoe Sporta behoort - sponsort 6 Belgische atleten in zes verschillende disciplines: badminton, atletiek, basketbal, voetbal, judo en gymnastiek. Ze nemen allen deel aan het toernooi voor sporters met een verstandelijke handicap. De Special Olympics vinden plaats in Antwerpen van 9 tot 20 september.
artikel verbrekingsvergoeding
Het arbeidshof in Hasselt nam gisteren een opvallende beslissing over de verbrekingsvergoeding van betaalde sporters. In de zaak van gewezen Racing Genk-speler Mohamed Dahmane, werd geoordeeld dat de verbrekingsvergoeding van sporters niet langer begrensd moet worden op 36 maanden, maar op 12 maanden.
 
Lees meer