Actualiteit

Fietsen
Eén op de vijf die minder dan 2.000 euro bruto per maand verdient, contracten die meestal niet langer lopen dan twee jaar en na de actieve carrière niet kunnen rentenieren. Neen, het is niet al goud wat blinkt in de koers, zo blijkt uit een enquête die sportvakbond Sporta liet uitvoeren onder de Belgische wielrenners. De toppers in de World Tour verdienen dan wel goed hun boterham, daaronder is het vaak vechten om te overleven. “In de wielerwereld geldt de wet van de jungle: de zwakken moeten eruit.”
Lees meer
Gisteren hadden wij een positief gesprek met de Ministers Peeters, De Block en de andere sociale partners in het Paritair Comité voor de sport.
De uitdaging bestaat er in om via de sociale dialoog een oplossing aan te reiken.
Een oplossing van geleidelijkheid, maar getuigend van een eerlijke afweging naar andere sectoren toe.
Eerst en vooral wat anomalieën wegwerken, zou een goede start zijn
Lees meer
Logo campagne cleane kleren
Het shirt van de Nationale voetbalploeg kost 85 EUR. Slechts 0,60 EUR komt terecht bij de arbeidsters die de shirts maken. Cleane Kleren wil sporters, Clubs, consumenten bewust maken van cleane sportkledij. ACV SPORTA gaat langs bij zoveel mogelijk sporters om hun handtekening te plaatsen. Onderteken net als Philippe Gilbert, Thomas Buffel, de Red Flames, de Yellow Tigers en zoveel andere sporters de petitie op www.cleanekleren.be.
Lees meer
No to racism
Voor aanvang van de wedstrijd Standard – Eupen van 30 januari 2018 ijverden de spelers van beide ploegen om racisme uit de stadions te bannen onder de noemer #antiracisme en “fairplay4all. Deze spontane actie kwam er naar aanleiding van de racistische verwijten die speler Uche Agbo van Standard te horen kreeg na zijn rode kaart in de match op KV Kortrijk. ACV SPORTA kreeg hierover zelf een aantal reacties en sluit zich aan bij de duidelijke boodschap die de spelers uitdragen.
Lees meer