Nationale stakingsdag

ACV Voeding en Diensten steunt de nationale stakingsdag van woensdag 13 februari. In heel wat ondernemingen zal dan ook het werk neergelegd worden. De werknemers zijn het beu dat hun koopkracht wordt aangevallen en gaan niet akkoord met een maximale loonmarge van 0,8% voor de komende 2 jaar.
Uit een enquête van ACV Voeding en Diensten bij 5.600 werknemers blijkt dat maar liefst 15,3% niet genoeg verdient om de uitgaven te dekken. 52,2% van de werknemers verdient voldoende om de rekeningen te betalen, maar kan niets sparen. 92,9% van de ondervraagden vindt dat het leven de laatste 3 jaar duurder of veel duurder is geworden. “De koopkracht van de werknemers wordt langs alle kanten aangevallen,” zegt Pia Stalpaert, voorzitter van ACV Voeding en Diensten. “De indexsprong, stijgende energie- en brandstofprijzen, invoering van hogere taksen en accijnzen. Voor ons is het duidelijk dat ons loon niet mee evolueert met onze kosten. Wij kunnen dan ook niet akkoord gaan met een maximale loonsverhoging van 0,8% voor de komende twee jaar.”
ACV Voeding en Diensten eist dat de koopkracht van de werknemers wordt hersteld, onder meer via een volwaardige loonsverhoging. Maar er zijn ook andere dossiers die de werknemers uit de sectoren van ACV Voeding en Diensten (voedingsindustrie, schoonmaak, bewaking, horeca, dienstencheques,…) zwaar op de maag liggen. “Wij maken ons zorgen over de alsmaar grotere vraag naar flexibiliteit. Ploegenwerk, nachtarbeid, overuren, onderbroken uurroosters, oproepcontracten, seizoensarbeid,… Deze vormen van flexibiliteit hebben vaak een negatieve impact op het welbevinden van de werknemers. Het maakt de combinatie van arbeid en privéleven zeer moeilijk. Daarnaast wordt arbeid alsmaar vaker geautomatiseerd, denk maar aan heftruckchauffeurs die via een koptelefoon opdrachten te horen krijgen. Mensen willen wel flexibel zijn maar ze willen mens zijn, geen robot. Daarom vinden wij dat flexibiliteit goed moet gekaderd worden in collectieve afspraken.”
Daarnaast is het eindeloopbaandossier van groot belang voor de werknemers. “We mogen niet vergeten wat de werknemers al hebben moeten slikken: pensioen op 67 jaar, afschaffing van brugpensioen, vermindering van het pensioenbedrag. Het afspringen van het overleg over de zware beroepen is bij onze leden nog niet verteerd. Stel je maar eens voor: werken in de koelcel van een voedingsfabriek of aan een hels tempo kamers poetsen in een hotel tot je 67ste. Dat houd je simpelweg niet vol. Wij pleiten dan ook voor een waardig eindeloopbaanbeleid voor iedereen: pensioen op 65 jaar, SWT zonder beschikbaarheid op 60 jaar en landingsbaan met uitkering vanaf 55 jaar.”
Informatie over acties
Acties zijn voorzien in heel het land. In heel wat ondernemingen zal ACV Voeding en Diensten aanwezig zijn met een stakerspost. Er worden ook alternatieve acties georganiseerd waar werknemers van verspreide tewerkstelling (bvb: dienstencheques) terecht kunnen. Zo wordt er in Brugge een flyeractie en wafelbak georganiseerd. Voor meer info over de ondernemingen waar er gestaakt wordt en voor interviews, neem contact op met onze vakbondssecretarissen.