Acties

Koude
Werken in diepvriescellen en gekoelde ruimtes moet worden erkend als zwaar beroep. Het is niet alleen fysiek belastend werk, er gaan ook heel wat gezondheidsrisico’s gepaard met werken in de koude. ACV Voeding en Diensten organiseert vandaag acties om deze problematiek onder de aandacht te brengen.
Lees meer
beeld artists for india
Eind vorig jaar organiseerde ACV Voeding en Diensten het benefietconcert Artists for India. Enkele grote kleppers als Clouseau, Adamo, Helmut Lotti en Frank Vander Linden tekenden present. Het ingezamelde geld gaat integraal naar de beweging voor huisarbeiders in India, opgericht door zuster Jeanne Devos.
Lees meer
Bedankt schoonmakers
Op de Dag van de Schoonmaak roept ACV Voeding en Diensten iedereen op om de poetsvrouw of –man te bedanken. Dit jaar wordt een bijzondere oproep gedaan naar de overheid. “Platformen zoals ListMinut en ResQ kunnen een gevaar betekenen voor de schoonmaaksector. 20 jaar van sociaal overleg dreigt van tafel te worden geveegd.”
Lees meer
beeld cacao-klein
In de cacaoteelt verrichten 2 miljoen kinderen kinderarbeid, voornamelijk in Ivoorkust en Ghana. Ongeveer 10.000 kinderen werken als slaaf. Een Europees netwerk van vakbonden – met ACV en ABVV als Belgische deelnemers – vragen om de cacaoketen kinderarbeidvrij te maken. Ze voeren actie tijdens de Internationale Dag tegen Kinderarbeid op 12 juni.
Lees meer
Actie Seafood Expo 2016
ACV Voeding en Diensten, ACV Transcom en hun internationale koepels voeren op woensdag 27 april actie aan de grootste vis- en zeevruchtenbeurs ter wereld, de Seafood Expo in Brussel. De rechten van werknemers in de visvangst worden nog steeds geschonden. De producenten en de overheid moeten dringend actie ondernemen, vinden de actievoerders.
Lees meer
38u
Woensdag 13 april voeren verschillende centrales van het ACV actie voor het behoud van de 38-urenweek. De werknemers kregen het met regering Michel al hard te verduren. Nu krijgen ze opnieuw de volle laag: met een 45-urenweek en werkdagen van 9 uur, inlevering van de overurentoeslag, extra flexibiliteit in plaats van jobcreatie, straffen van langdurig zieken. Voor vermogenden zijn er de Panama-voordelen. Voor het ACV is het duidelijk: de rek is eruit!
Lees meer
Manif 7-10-15 Banner- datum
De drie grote vakbonden ACV, ABVV en ACLVB laten de eerste verjaardag van de regering Michel I niet onopgemerkt passeren. Om het ongenoegen met het gevoerde beleid te uiten, komen we op straat op woensdag 7 oktober in Brussel. Want de vele besparingen liggen zwaar op onze maag. En... er zijn alternatieven!
Lees meer
greves-tournantes-et-generale
Verspreid over drie maandagen, hielden alle Belgische provincies een stakingsdag. Op 15 december waren er stakingsacties over het hele land.We hebben heel wat enthousiaste militanten gezien die actie voerden. Want het kan ook anders! We hoeven niet enkel te besparen door inlevering van de gewone werknemers.
Lees meer